Over Bierwinst

Over Bierwinst

Geschiedenis

Bierwinst is opgericht door collega Horecaondernemer Jop Nieuwenhuizen. Ik ben al mijn hele leven werkzaam in de Horeca en tevens al 19 jaar eigenaar van Bar/Dancing De Koets in Zeist (winnaar beste Bar/Dancing van Nederland zowel Night Life Award als party Award) en eigenaar 9 jaar van Grand Café de Heren Van Zeist.

Net als alle andere collega horecaondernemers raakte ik geïrriteerd door het alsmaar vergroten van het huidige glaswerk, wat natuurlijk buiten alle prijsstijgingen van de brouwerijen om ook nog eens een verkapte prijsstijging is van 20% en boven op!!

Waar ze ook een boete voor hebben gekregen van Neelie Kroes van maar liefst 274 miljoen, in 2007 nadat ze betaalde in 2012 direct glazen gezamenlijk vergroot wie betaald de boete, Uiteraard de kastelein.

Sterker nog anno 2022 nog steeds actueel kijk nu maar weer eens wat een brouwerij flikt door de 25cl niet meer voorradig te maken in België en enkel nu 30cl tap maat uit te leveren, de vraag is dan ook waar houd het op! zie: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190903_04589773

Sinds 2012 hebben de brouwers het fluitje van 18 cl naar 22 cl gebracht, wat ze tevens onder druk van Maastricht hebben terug gedraaid maar helaas bij het traditionele vaasje (Amsterdammertje) van 20 cl naar 25 cl helaas niet. Dit terwijl mijn gasten totaal niet zagen dat er veel meer bier in de nieuwe glazen van de brouwers ging. Ik liep als ondernemer per liter bier 1 verkoophandeling mis welke mijn inkoop dekte.

het 5de biertje betaald je liter bier is de vuistregel 20%

Buiten dat om kwam het ook niet de kwaliteit ten goede gezien hoe groter het glas hoe warmer het bier.

Ook al krijg je alle bierglazen van uw brouwerij voor niks van 0,25 cl, dat is niet gratis, maar heel erg duur betaald!

En het stomme is nog de brouwer gaat er niet op vooruit gezien er niet meer bier word afgezet maar de kastelein en de consument zijn de grote verliezers door alsmaar hogere verkoopprijzen.

Praktijk

Alle horeca kreeg veel kritiek van hun gasten over het verhogen van de prijs terwijl zij natuurlijk nooit het verlies van 1 verkoophandeling per liter bier konden verdelen over de resterende 4 glazen bier per liter.

Want ja ga jij maar eens in een keer met dik €0,70 cent omhoog daar maak je geen vrienden mee!

Laat staan al je contractuele verplichtingen wat je nog verder met je rug tegen de muur zet, Gelukkig ben je nog steeds vrij om je eigen maatvoering te bepalen en daarbij behorende gezonde prijsstelling.

Sterker nog de brouwers zijn ook nog eens meerdere keren omhoog gegaan met de bierprijs en dat jaarlijks. Met andere woorden bij een afname van 30.000 liter bier per jaar mist de

gemiddelde horecaondernemer 30.000 verkoophandelingen en dat gebeurd landelijk bij alle horecacollega’s. Zij bleven allemaal dezelfde liters bier doen ondanks de grotere glazen van de brouwers!

De gast zag het niet omdat hij/zij niet inhoudsmaat bewust is, maar alleen vorm bewust is (Vaas/Fluit) en prijsbewust. Waardoor de horeca kon gaan uitleggen dat er meer bier in het glas ging maar de gasten geloofden de horeca niet, sterker nog het werd de horeca verweten terwijl het niet onze eigen keuze was maar een gedwongen verkapte verhoging.

En weer mochten wij de prijs betalen van de grappen en grollen van deze grote Multi nationals!

Financieel

Als je buurman bijvoorbeeld 25 cl bierglazen gebruikt en deze verkoopt ze anno 2022 € 3,00 per glas (4x € 3,00 = € 12,00 per liter) en u als horecaondernemer met je 20 cl Vaasje vraagt € 2,40 per glas ( 5x € 2,40 = €12,00 per liter) zien de gasten alleen het prijsverschil. Gasten zijn niet inhoudsmaat bewust, maar vorm en prijsbewust, verder interesseert het ze niet.

Sterker nog als jij ze de keuze geeft voor een vaasje van 20 cl voor €2,40 of een brouwerij vaasje van 25 cl voor €3,00 weet ik het antwoord al: “doe mij maar die eerste”!

Voorbeeld

Een gemiddelde horecaondernemer verkoopt 30.000 liter bier, met gebruik van een 25cl. brouwerij Vaas. Dit betekend dat hij 30.000 verkoophandelingen mist door dit grotere glas. Zou hij gebruikmaken van het Bierwinst Vaasje, dan zou hij 30.000 keer zijn bruto verkoopprijs omhoog schieten op zelfde inkoop. Daar kan geen bierkorting of gratis glaswerk tegenop.

En kan jij als ondernemer een eerlijke nette prijs vragen aan je gasten i.p.v. de hoofdprijs.

Regels van brouwers

Veel horecaondernemingen huren van brouwers waaronder ook Jop met zijn Bar/Dancing de Koets. Zijn omgang met zijn brouwerij is prima. Echter gebruikt hij natuurlijk zijn eigen glazen van Bierwinst. Als u als horecaondernemer huurt van een brouwer ben jij verplicht zijn bier te tappen en alle bijkomende constructies. Gelukkig bent u eigen baas over welk glaswerk je gebruikt. Daarbij komt ook nog eens dat brouwerij glas vaak kwalitatief super slecht en onveilig is door gebruik van goedkoop zandglas!

Bierwinst produceert als enige een volledig veilig Bierglas gemaakt van gewapend geheel gehard veiligheidsglas waardoor steken ofwel snijden tot het verleden behoort.

Hierdoor word je breuk makkelijk nog eens gereduceerd met dik 70% zie : https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/107171/snijwonden-en-slagaderlijke-bloedingen-artsen-zijn-klaar-met-gevaarlijke

Slot

Dit moest maar eens afgelopen zijn en daarom heeft Jop dik 2 jaar lang gewerkt aan het perfecte horecaglas! Met de maatvoering 20 Cl voor de Vaas afgeleid van het meer dan 140 jaar oude Brouwerij vaasje, Voor het gestunt van de brouwers in 2012.

Sterker nog ze hebben hem tegengewerkt tot op de dag van vandaag door productie te weerhouden en producenten onder druk te zetten, Dat zij Jop niet mochten helpen en hoezo er zijn talloze maten bierglazen echter van het vaasje na 2012 officieel maar 1 voor deze datum 5 verschillende maten wie neemt wie in de maling check Wikipedia voor 2013 geschiedenis:

https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Vaasje&oldid=33142434

Er werken binnen 10 jaar ruim 3000 horecabedrijven mee door het gehele land, in alle takken van de horeca en allemaal draaien de horecaondernemers die werken met Bierwinst producten dezelfde aantal liters bier als voorheen met 25cl brouwerij glas. Alleen halen deze horecabedrijven nu 20% meer rendement uit dezelfde aantal liters bier door alleen het glaswerk aan te passen. Het mooiste is nog, daardoor kan je ook de scherpste prijs geven aan je gasten. Wat met een groter glas niet kan!

En in deze tijd dat alles steeds duurder word is een sterke prijsstelling wel zo prettig voor zowel ondernemer als gast.

Bierwinst is dan ook de enige leverancier van 20 cl tap maat vaas je in de wereld met zijn eigen gepatenteerde ontwerpen en bij producten die feilloos aansluiten op de behoefte van nu! Reeds 3000 ondernemingen werken reeds met dit horecaglas en volgen hun eigen op maat gemaakte glas plan!

Waarbij de breuk nog eens is gereduceerd met meer dan 70% en snijden en steken met glaswerk in een klap tot het verleden behoort.

ook nog eens geheel stapelbaar waardoor je ook minder personeel nodig heb bij het ophalen van de glazen, scheelt ook in de kosten en maakt het werken ermee wel zo prettig.

Wacht niet langer en vraag direct een promo pakket aan, dan komt Jop persoonlijk langs om alles toe te lichten. Elke dag dat u wacht prijs je jou bedrijf uit de markt!

Op naar de oude vertrouwde 20cl tap maat bier vaasje ofwel Bier vaas.

BIERWINST, STERKE PRIJSSTELLING EN KOUD BIERTJE DAAR DRAAIT HET OM!